Badrumsrenovering – bra att tänka på

Inför en badrumsrenovering finns det en hel del saker att tänka på. Vill du till exempel ha en lyxig känsla, eller är du ute efter en barnvänlig renovering? Kanske kombinera? Fundera också på för- och nackdelar med badkar och vilken typ av färgsättning och skala du vill ha på väggar och golv. Botanisera i alla estetiska och praktiska funktioner ett badrum kan ha!  

Även om köksrenoveringen är svenskarnas favoritrenovering har badrumsrenoveringen börjat komma hack i häl. För den som letar efter en professionell badrumsrenovering i Stockholm finns certifierade och proffsiga hantverkare som kan hjälpa dig genom hela processen. För att installera och renovera ett badrum själv är inte alltid en särskilt bra idé, speciellt eftersom det finns mycket säkerhetsrisker i ett badrum som du kan läsa om på Elsäkerhetsverket.

Trender i badrum?

Finns det trender i badrum? Ja. Kanske är badrummet och köket våra trendkänsligaste platser. Det här är vi lägger extra krut inför en försäljning, och ett städat och fräscht badrum ger ett mycket gott intryck av en persons hem om du kommer hem till någon som gäst. Badrummet är en central del i ett hem som kombinerar hygien med avkoppling, och därför är ljussättningen mycket viktig. Du kan också fundera på om du skulle vilja koppla in högtalare i badrummet!

För att göra ett badrum barnvänligt är det bra att du placerar olika halkskydd och pallar så att allt bli åtkomligt för barnet. Det är bra att tänka på att barnen snabbt växer och får nya behov i badrummet. Potträningen kommer snart bytas om till tandborstning på kvällen, och det är bra att se till att barnet kommer åt och nåt alla handfat och sitsar utan att det blir ett för stort företag av det hela. Se alltid till att låta en certifierad hantverkare göra jobbet. Mycket kan gå fel i ett badrum…

Ett sista tips är att hålla efter badrummet så bra du kan. Det finns till exempel massvis med tips på hur du kan göra rent badrummet skonsamt med bara ättika och bikarbonat.