Fler flyttips

Inför flytten är det bra att ha en hel del kartonger redo att fyllas, men se även den nya bostaden som en chans att sortera bort det onödiga du har liggande.

pexels-photo-220685Förutom att packa rätt för att få till en smidig flytt kan det vara bra att få till en riktigt bra punktlista där du kan kryssa av de saker du hunnit med. Som att till exempel komma ihåg att boka städfirma i tid. Eller att säga upp något abonnemang. I Sveriges Radio kan en läsa att det är svårt att få bostad, särskilt för ungdomar som vill flytta hemifrån. Men de lyckliga som faktiskt fått sin lägenhet eller sitt hus, de kan börja tänka på sin flytt och allt vad det innebär.

I ett tidigare inlägg skrevs det om en hel del praktiska packningstips, som att klä glasen i strumpor och låta verktygslådan vara det sista du packar ner och det första du packar upp. Det är kanske simpla råd men betydelsefulla när du väl står mitt i flyttstöket och inte hittar hammaren eller skruvmejseln.

Många kartonger går alltid åt

Andra bra tips är att skriva listor rum för rum på allt du behöver göra eller se flytten som en riktigt bra chans till att få bort en massa skräp som finns liggande, sortera, ge bort, släng det du inte behöver och förmodligen sparat på allt för länge. Packa redan i god tid sådant som du faktiskt inte behöver de sista dagarna i den gamla bostaden, eller för den delen, den första tiden i den nya. Kom ihåg att riktiga kartonger alltid är bäst, alltså särskilda flyttkartonger. Och du behöver garanterat fler än du anat. Böcker är till exempel tungt och kan behöva fördelas i flertalet kartonger.

Satsa på riktiga flyttkartonger. Anlitar du en flyttfirma brukar firman ha kartonger du kan låna eller hyra. Annars: Låna av kompisar eller köp nya flyttkartonger – Göteborgs-Posten