Förbered trädgården för sommar

Vill du ha en fin trädgård lagom till sommaren med relaxdel, grönskade växter och en grön, skön gräsmatta att gå på? Då är det dags att börja nu.

En trivsam trädgård med bra planering och många grönskande växter är härlig att vistas i under vår, sommar, höst och även på vintern. Vill du ha ett bad att svalka dig i under sommaren och värma dig i under kyliga kvällar under resten av året? Då finns det gott om badtunnor att välja och vraka bland.

Planera trädgården för bad och odling

Det är viktigt att planera trädgården innan du bestämmer dig för vad som ska göras med ytorna. Kanske vill du ha plats för bad och rabatter med grönsaker att odla. I en artikel i Aftonbladet går det att läsa följande:

Ska den fyllas av odlingar och prunkande blomsterrabatter eller snarare vara en plats där du bara kopplar av med familj och vänner? Behövs stora ytor där barn kan leka eller kanske en väl tilltagen och vindskyddad uteplats för grillning och fikastunder?

Fler saker att tänka på när du planerar hur du vill ha det på din gård är att fundera över tiden, den du är beredd att lägga på skötsel och den tid du faktiskt kommer vara hemma och njuta i din trädgård. Kommer du spendera större delen av sommaren hemmavid, eller åker du och familjen iväg under längre perioder, till sommarställen och liknande? Sådana aspekter påverkar också.

En skön, lat plats

Vill du snarare ha en lat trädgård att bara njuta av men inte att jobba så mycket med? Då kan du läsa mer i dessa artiklar, i Expressen och Vi i Villa. Det handlar bland annat om att inte äga några verktyg, att i stället klippa häcken och fälla träden med professionell hjälp och sedan slippa underhållet. Men även att samla alla rabatter och krukor på ett ställe för att göra det enklare för sig när det kommer till vattning.