Har du koll på inredningstrenderna 2019?

2019 är året då 90-talet gör comeback i inredningen – vilka andra inredningstrender kan vi förvänta oss i år? Här får du tipsen.

När det kommer till inredningstrender är 2019 ett kontrasternas år. Å ena sidan eftersträvas en naturlig och mjuk inredning i varma färger. Å andra sidan gör 90-talet en stark comeback tillsammans med svärmeriet för vackra konstföremål och gula nyanser.

Rätt känsla med årets inredningstrender

Oavsett om du väljer att fylla hemmet med föremål i jordnära färger och konstgjorda växter eller 90-talsprylar och gula kulörer, fodrar årets inredningstrender att du gör det på ditt eget unika sätt. Utan finess kan inredningen lätt bli förlegad – men med rätt känsla har du ett dekorativt hem i många år framöver. Visste du att Nolhaga Hem erbjuder tjusiga inredningsdetaljer inom de senaste trenderna? Där finns många inspirationsbilder och tips på hur du till exempel kan ge hemmet ett lyft med plastväxter.

Naturlig inredning men inte nödvändigtvis äkta

Plastväxterna idag är något annat än fejkblommorna på 80-talet. De ser väldigt naturliga ut och liknar de så älskade krukväxterna, som gärna får vara med. Naturligheten passar bra ihop med årets inredningstrender, där färgen beige har fått ett rejält lyft som grundfärg. Annars har ju grått varit på tapeten länge. Både ljusa och mörka träslag tar plats i rummen. Träinslagen varvas med andra mjuka material och former, som en rundad fåtölj i sammet och skålar med en stenig karaktär. Såväl Femina som Leva och Bo listar inredningstrenderna – bered dig på en hel del överraskningar!

Trendigt med 90-tal, gult och konstföremål

På 90-talet var det vanligt med starka färger, marmorerade väggar och inredningsdetaljer, sammet, glasbord och konstföremål med en skulptural karaktär. Om du kan få både ett glasbord och en skulptur i ett – kör på det! Som skrivet är gult den hetaste färgen men också andra starka färger går hem. Gul fungerar som både accentfärg och färg i ett helt rum. 2019 föredras svampmålade väggar framför regelrätta tapeter, just för att få tydliga marmorerade mönster. Du kan faktiskt själv svampmåla väggarna med snygga resultat. Förutom fördelarna att få en relativt billig och snabb makeover får du större valfrihet med väggfärgerna. Elle Decoration lyfter ett varningens finger. För mycket 90-tal kan verkligen bli för mycket. Men med omsorgsfullt utvalda inredningsdetaljer kan du få ett unikare och läckrare hem än på länge.