Het inredning och mörka väggar

Vad är hett i inredning just nu och vad för tips finns det för dig som vill skapa en helt egen vibe hemma? Bland annat att våga måla väggar i mörkare nyanser än du tidigare gjort, för att se hur ombonat och mysigt det kan bli.

Först och främst, behöver du inte gå så långt. Alla typer av inredning finns numer på nätet. Vilket gör allt smidigt och enkelt. Till exempel hittar du massor av snygga design från bra varumärken på Designinteriör. Både ren inredning men även belysning och andra prylar som är bra att ha.

Inredning som passar 2019

Vilka är då de hetaste inredningstrenderna just nu? Bland annat går det att läsa om detta i Elle Decoration:

Utöver gult är det 2019 de riktigt rika, djupa, mörka och starka färgernas tur att ta plats i inredningen. Tänk nyanser som vinrött, kleinblått, grönt och mörklila. Antingen som enskilda färgklickar i hemmet – eller i en kaxig mix.

I Sköna hem fortsätter tipsen om att våga måla väggarna i mörkare färger. Inte minst för att med mörka väggar så kommer dina växter att poppa och synas mot den mörkare bakgrunden. Mörkare väggar ramar även in utsikt från fönster, vilket gör att vissa fönster kan se nästan ut som tavlor. Även tavlor och skulpturer syns ännu bättre mot mörka väggar, i alla fall om de är i kontrasterande färger. Mässing bryter av jättefint mot mörka toner, vilket ger stor effekt i särskilt dunkla rum. Om du har grå eller svart list i ett rum, till exempel mot en grön eller grå vägg, så skapar du även extra effekt och drama med detta. Eftersom golvlisten på något sätt stryker under själva inredningen och rummet.

Mer om inredningstrender för 2019 ser du här.