Luftfuktare och bra luft inomhus

Torr och dammig luft kan ge hosta och även ge problem hos känsliga eller allergiska personer. Fuktig luft binder små dammpartiklar och bidrar till att luften förbättras.

bra luftkvalitetInomhusluften är ofta torrare än utomhusluften. På vintern eller kalla höst- och vårmånader när husen värms upp blir inomhusluften extra torr. Det beror på att värmen från elementen torkar upp fukten i luften. Många får rethosta och torr hud av den torra luften. Genom att använda en luftfuktare ökar graden av fukt inomhus. En luftfuktare går enkelt att installera hemma och går att hitta till bra priser. Du kan fynda billiga luftfuktare här och få den levererad inom en eller två dagar.

Vacker hud och bättre hälsa med bra luft inne

Torr luft bidrar till att många får torr och fnasig hud. Torr luft kan också ge torra slemhinnor, nariga läppar och orsaka en irriterande rethosta. Det finns med andra ord flera fördelar med att öka luftfuktigheten inomhus. Det enklaste sättet att få mer fukt är att sätta in en luftfuktare. Den tar inte mycket plats och fuktar luften snabbt och effektivt.

Andra sätt att öka luftfuktigheten i hemmet är att ha mycket krukväxter. Växter avger fukt och bidrar till att rena luften. Extra bra växter är gröna växter med stora blad som exempelvis fredskalla och bambu. Spraya gärna växterna med vatten varje dag för att öka fukten. Att ställa ut skålar på flera ställen i hemmet är ytterligare ett sätt att öka fukthalten.

Om du lider av den torra luften på vintern finns det med andra ord många knep att ta till. Att vädra en stund varje dag är ytterligare ett knep men riktigt torra dagar gör det tyvärr inte särskilt stor skillnad. Försök också undvika att inte ha elementen på maxvärme eftersom alltför hög värme torkar ut fukten i luften. Krukväxterna mår också bra av en något lägre temperatur.