Slipp inbrott med säker dörr och råd

Vill du minska risken för att ditt hem blir utsatt för ett inbrott? Då gäller det att tänka som en tjuv och ta till sig av råd av erfarna poliser.

Med en säkerhetsdörr kommer du långt, ifall du vill minska risken för en ovälkommen gäst i ditt hem. Inbrottstjuven får det svårt att bända upp en trygg och stark dörr med stålstomme. Att dörren dessutom står emot brand och rök är två livsviktiga fördelar. Men vad mer kan du tänka på för att undvika inbrott i ditt hem?

Polisens råd för att undvika inbrott

tjuvPolisen.se finns det gott om bra råd för att du ska göra det svårt för en tjuv att ta sig in i din bostad – och för att förhindra att värdesaker stjäls om en tjuv väl skulle lyckas ta sig in. Några av de främsta tipsen på sidan är följande:

Lås ytterdörren även om du är hemma. Handväskor, plånböcker och nycklar i hallen är ett lätt byte för tjuvar – Polisen

Att tänka på är alltså att inte ha dörren olåst bara för att du är hemma, men i ett annat rum. Ha heller inte för vana att lägga plånbok och andra värdesaker på byrån i hallen när du kommer hem, det är där tjuven tittar först.

Fler råd går det att få i denna artikel i Expressen. Där tipsas det om att du bör tänka som en tjuv. Hur skulle du ta dig in i din bostad om du vore tjuv? Och har du någon bra flyktväg ifall du skulle bli påkommen? Finns det något att hämta som kan ge en fin vinst när du säljer det på andrahandsmarknaden?

Vill du ha fler goda råd kan du titta här.