Sommarlyx med pool i trädgården

Alla har väl någon gång drömt om att ha en pool på tomten där man kan bada hela sommaren lång! Gör drömmen till verklighet och fix en pool till din trädgård. Egentligen finns det två sätt för att skaffa pool: antingen köper du en eller så bygger du en – från grunden själv.

Säkra sommarhänget med en pool på din tomt! Det finns dock lite som är bra att veta innan du planerar för poolen, oavsett om du ska köpa en pool eller bygga den själv.

Vilka modeller finns på marknaden

För att veta vilken typ av pool du ska ha är det också bra att veta vilka olika typer av pooler som finns på marknaden. Beroende på vilka förutsättningar du har på din tomt och hur stor budgeten är det rimligt att välja pool, sedan ska poolen så klart kännas snygg och vara i rätt mått. I en artikel från Expressen tipsas det om vad som är bra att ha i åtanke när man ska införskaffa en pool, och där står det bland annat att poolen bör placeras på en solig plats, så att det blir desto behagligare att simma i den sedan när den är klar för bruk. Tänk även på att skaffa rätt utrustning, ett pooltak, verktyg för underhållning och kanske ett uppvärmningssystem för att förlänga säsongen. Det finns i regel två olika typer av pooler, som i sin tur finns i många olika varianter. De två pooltyperna är markpool och ovan markpool, där förstnämnda är en lyxigare variant och sistnämnda är billigare och kräver mindre förarbete.

Bygg din egen pool

Känner du att du inte riktigt hittar det du söker poolmässigt på marknaden så kan du också bygga din egen pool själv. Men, det kräver en hel del arbete, tålamod och kunskap kring regler och bygge. Först och främst kräver poolbygge en strukturerad plan, och tips på hur du får det kan du läsa mer om här.

Det är även bra att ha en utomhusdusch vid poolen, såhär bygger du en sån: