Tips för ett modernt badrum

Satsa på belysning efter syssla, snabba uppfräschningar och ha koll på nyheter inom badrumsvärlden för att få till ett modernt badrum.

Är du en av dem som vill göra om i badrummet? Du har du kommit helt rätt. Här följer tips på hur du kan få till ett modernt badrum. 

Tips för badrumsbelysning

I Expressen kan man läsa om tips på hur man kan tänka kring belysning i badrummet. Först och främst ska man planera hur man ska placera belysningen, där belysningen gör sig bäst om den är placerad i höjd med ögonen för att få ljus på ansiktet. Tänk på vad som är den främsta sysslan i badrummet, eller anpassa belysningen för olika sysslor för att variera lite. Trots belysning i lägre höjd så är det viktigt att inte glömma belysning från taket också. Massor av bra exempel på badrumsbelysning hittar du på http://www.lampgallerian.se/lampor/badrumsbelysning/, där det finns allt från taklampor, vägglampor och infällda spottar till kristallkronor.

Smarta nyheter och snabb uppfräschning

För att få till det där extra moderna så kan det vara bra att ha koll på nyheter inom badrumsvärlden där man gärna ska sätta funktion för form. I Sydsvenskan presenteras sådant, bland annat handfat som är tunna med greppvänliga blandare, en toalett utan spolkant för extra hygien och en modern bidé. Vill man däremot göra om badrummet på lite billigare vis finns det sätt att fräscha till badrummet som inte kostar skjortan. Man kan måla fula fogar, måla på plastmattan, skaffa en häftig spegel och sätta dekaler på kaklet till exempel. Det behöver inte vara så svårt att fräscha till badrummet.

”Kakeldekor är ett snabbt sätt att ge ett avskalat rum en mer levande karaktär och också ett sätt att dölja fult kakel. De finns i massor av färger och former. Du kan sätta upp dem både som bård och över en hel vägg. Eller varför inte bara i ett område för att markera ut en funktion, exempelvis bakom toaletten.” Skriver Byggahus.se.