Trendigt med odlingslådor

Haka på trenden och börja odla i lådor ute i trädgården. Det passar även perfekt att placera lådorna på balkongen om utrymme ges och man kan odla allt ifrån örter till potatis utan några som helst problem. Det finns många fördelar med att odla på ett annat underlag än direkt på marken.

Våren tågar sakta men säkert in i landet vilket betyder att man bör sätta fart ute i trädgården. Något man bör försöka sig på är att införskaffa några berömda planteringslådor, eller pallkragar som det också kallas, för att börja odla i. Enligt Leva och Bo är det nämligen en av årets hetaste trender att på egen hand odla sina egna grönsaker och örter. Elle Decoration berättar man att just pallkragar är användbara både för grönskar, kryddor, och potatis. Det är bara höjden och antal kragar som behöver anpassas efter hur långa rötterna kommer bli för varje odling.

Många fördelar

Det finns många fördelar med att odla i en låda. Det blir mer ergonomiskt att arbeta då man kommer upp i en bättre höjd och eftersom jorden har sitt egna utrymme med skydd ner mot marken är chansen för ogräs mindre och det blir lättare att rensa landet. Det är även positivt att lådan ligger i bättre höjd än marken och ger odlingarna mer värme, vilket betyder att man kan börja med odlingarna tidigare. Som man skriver om på svenska.yle.fi är en odlingslåda även ett bra komplement om man har dålig jord i trädgården. När man odlar i låda är det även bra att tänka på att man placerar den där solen skiner som mest och att man sätter stora växter i mitten för att inte skymma solljus för de mindre. På http://wernamodesign.se finns mer info om vad du kan pryda trädgården med och hur du kan börja odla i lådor.